Alles voor Vrouwen die van Fietsen houden

Zadelpijn

Zadelpijn?!

Zadelpijn is een bekend fenomeen, zowel onder de mannelijke wielrenners als onder de vrouwelijke fietssters. Er zijn verschillende boeken over geschreven, zoals het boek “Zadelpijn en ander damesleed” van Liza van Sambeek, dat zelfs is verfilmd.

Zadelpijn kan een behoorlijke drempel zijn om te starten met wielrennen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Een bekende uitdrukking en in het geval van zadelpijn geen speld tussen te krijgen. Helaas is het volledig voorkomen van zadelpijn niet zo erg gemakkelijk. Zeker wanneer je begint met fietsen, ontkom je er eigenlijk niet aan. Je lichaam moet wennen aan de houding en aan het zitten op het harde zadel.

Wat kun je doen tegen zadelpijn?

Natuurlijk kun je wel wat doen om de hoeveelheid zadelpijn te minimaliseren. Natuurlijk is het sowieso verstandig om het racefietsen rustig op te bouwen, maar helpt ook om rustig te wennen aan de fiets en de houding. Luister naar je lichaam en start met korte rondes.

Daarnaast zal een goede fietsbroek met zeem ook helpen om comfortabeler te zitten. Wellicht ten overvloede maar wanneer je een normale onderbroek of string onder je fietsbroek draagt, neemt de kans op zadelpjin significant toe. Dus dames, vergeet de onderbroek en trek direct je fietsbroek aan!

Een speciaal dameszadel, afgemeten op de breedte van jouw zitbotjes, kan ook comfort verhogend werken.

© Copyright 2015
LadyCycle