Alles voor Vrouwen die van Fietsen houden

Fietsgereedschap voor onderweg

Fietstochtjes maken is natuurlijk hartstikke leuk, maar panne met de fiets overkomt iedereen een keer. Een lekke band heb je zo, maar gelukkig ben je ook zo weer op weg wanneer je de volgende zaken in je zadeltasje met fietsgereedschap hebt.

Multitool

Fietsgereedschap - Multitool
Multitool

Een goede multitool; op kwalitatief gereedschap wil je niet besparen! Met een multitool kun je gemakkelijk je fiets wat verstellen wanneer het niet lekker zit. Je kunt bijvoorbeeld je zadel naar voren of achteren schuiven, verhogen of verlagen, en ga zo maar door. Een goede multitool bevat onder andere een schroevendraaier (plat en kruiskop), inbussleutels en spaaksleutels.

Verloopnippel voor Frans ventiel

Wanneer je je band geplakt hebt, is het handig wanneer je je band kunt oppompen. Zorg ervoor dat je het juiste verloopstukje bij je hebt. Normaal gesproken wil je dus een verloopstukje voor een Frans ventiel.

Kettingschakels

Een gebroken ketting is zo gemaakt met wat reserve kettingschakels!

Sluitringverwijderaar

Bandenplak

Naast bandenplak neem je natuurlijk ook een plakkertje mee en het liefst een klein schuurpapiertje. Op die manier kun je de band rondom het lek een beetje ruwer maken, zodat je bandenplak nog beter hecht. Een klein schaartje (bijvoorbeeld een nagelschaartje) kan handig zijn om het plakkertje op het juiste formaat te knippen.

Binnenband

Als je binnenband al een paar keer lek is gegaan, of wanneer je een onherstelbaar lek hebt, dan kun je de binnenband het beste vervangen. Binnenbanden voor racefietsen zijn klein en goed mee te nemen in een zadeltasje. Bovendien zijn banden van racefietsen over het algemeen gemakkelijker te vervangen dan die van stadsfietsen, wielen heb je veel gemakkelijker los.

© Copyright 2015
LadyCycle