Alles voor Vrouwen die van Fietsen houden

Fietstrainer

Ook als het wat minder mooi weer is, wil je natuurlijk blijven fietsen. Een manier daarvoor is om winterfietskleding te kopen en goed ingepakt op weg te gaan. Een andere veel gebruikte methode is het aanschaffen van een fietstrainer. Op die manier kun je lekker blijven trainen, zonder dat je last hebt van de barre weersomstandigheden. Je hebt verschillende soorten fietstrainers, beginnend bij een simpele rollerbank voor je racefiets, tot heuse virtual reality fietstrainers waarmee je veel van de mooie colls op kunt trappen in je eigen huis. Maar, hoe hipper de fietstrainer, hoe duurder hij natuurlijk wordt. Het advies van LadyCycle.nl is dan ook om eerst eens even zo’n apparaat te testen en te kijken of je er wel echt op gaat zitten, voordat je diep in de buidel tast.

Verschillen in fietstrainers

Tacx Fietstrainer

In de wereld van fietstrainers is Tacx marktleider op het gebied van virtual reality trainers, ergotrainers, fietstrainers, rollenbanken en montagestandaards. Van beginner tot prof, voor iedere fietsster heeft Tacx een fietstrainer. Vanaf ongeveer 150 euro heb je al een simpele, recht-toe-recht-aan fietstrainer, waarmee je lekker binnen kunt trainen. Wil je binnen fietsen met het idee alsof je een bergetappe aan het fietsen bent? Kies dan voor een duurdere virtual reality trainer zoals de Tacx Vortex.

Fietstrainer kopen

Als je een fietstrainer gaat kopen, vergeet dan niet de volgende accessoires aan te schaffen:

  • Een voorwielverhoger, zodat je fiets weer op dezelfde hoogte staat
  • Voor de hygiĆ«ne, en vooral wanneer je een harde ondervloer hebt, is het verstandig om een trainginsmatje onder de fiets te leggen, zowel tegen geluidsoverlast als tegen krassen in de vloer. Bovendien is het matje een stuk gemakkelijker te reinigen dan een vloer die je weer helemaal moet dweilen.
  • Als je veel gaat fietsen op je fietstrainer, kan het lonen om een aparte band, ook wel vouwband genoemd, om je wiel te leggen die beter bestand is tegen de wrijving.
  • Voor de echte gadgetliefhebber, of de Netflixers onder ons, is een tablet-houder een uitkomst. Op die manier kun je tijdens het trainen ook je favo serie nog even kijken (of natuurlijk je bergetappe als je voor de virtual reality trainer gaat..;))
tacx

© Copyright 2015
LadyCycle