Alles voor Vrouwen die van Fietsen houden

Dames Racefiets kopen tips

Een racefiets kopen? Weet jij waar je op moet letten wanneer je voor het eerst een racefiets gaat kopen? Een betere keuze maken uit al die verschillende wielrenfietsen? Bekijk hieronder de tips om voor jou de beste racefiets te vinden en te kopen. Op deze manier vind je zeker een fiets die lekker zit en goed past bij jouw lengte en lichaamsbouw!

Voordat je in de specs hieronder duikt, is het handig om jezelf af te vragen wat je met je racefiets wilt gaan doen (intensiviteit en frequentie van gebruik, terrein waarop je wilt gaan fietsen) en welk budget je beschikbaar hebt om een fiets te kopen.

Formaten & afmetingen

  • Framemaat – Bepaal de ideale framehoogte voor jouw postuur
  • Cranklengte – Wat is cranklengte en hoe bepaal je deze?
  • Stuurbreedte – Welke stuurbreedte heb jij nodig?

Eigenschappen & afmontage

Hieronder een overzicht van eigenschappen waar je op kunt letten bij het kopen van een (dames)racefiets.

  • Aantal versnellingen & schakelmechanisme – Wil je rustig kijken of wielrennen iets voor je is, of wordt racefietsen een serieuze hobby? Wil je alleen in Nederland fietsen of wil je de Mont Ventoux beklimmen? Deze vragen helpen je bepalen hoeveel versnellingen je nodig zult hebben.
  • Crankstel & Afmontage Racefiets – De kwaliteit van de afmontage wordt bepaald door schakelgroep op je racefiets. Hoe beter de schakelgroep, hoe gemakkelijker je schakelt, hoe langer (meer km’s) hij mee gaat en hoe lichter hij weegt.
  • Materiaal & gewicht van de fiets – Het materiaal van je fiets bepaalt mede hoe zwaar je fiets weegt. Hoe minder hij weegt, hoe makkelijker je trapt. Kies minimaal voor een aluminium frame, met optioneel een carbon voor- en of achtervork
  • Merk & Uiterlijk van de fiets – Je bent een vrouw of je bent het niet, het oog wil ook wat! Kies voor een fiets waarop jij graag gezien wilt worden.

Racefiets kopen: Budget tips

Je kunt al vanaf een klein budget een tweedehands fiets op de kop tikken, welke prima zal helpen om te ontdekken of je racefietsen echt leuk vindt. Uiteraard is marktplaats hiervoor een goed startpunt, waar je meteen een hoop keuze hebt. Let wel goed op de kwaliteit en de staat van de fiets, is deze altijd goed onderhouden of heeft hij buiten gestaan? Daarnaast kun je voor een net iets hoger budget natuurlijk ook bij plaatselijke fietsenwinkels kijken wat ze in hun tweedehands assortiment hebben. Deze fietsen zullen over het algemeen in een iets betere staat worden afgeleverd dan via particuliere verkopers.

Als je iets meer wilt uitgeven voor een nieuwe fiets, is het goed om op jacht te gaan naar een verjaard model. Wanneer er al nieuwe modellen op de markt zijn verschenen, willen verkopers de verjaarde modellen vaak tegen een mooie prijs verkopen. Op die manier heb je toch een nieuwe fiets, maar tegen een lagere prijs! Bekijk bijvoorbeeld alle racefietsen geschikt voor dames bij bol.com

Heb je al een fiets maar ben je benieuwd of deze goed is afgesteld? Bekijk dan de checklist voor het afstellen van een racefiets!

Vanavond Fietsen? Bestel voor 15u!

© Copyright 2015
LadyCycle