Alles voor Vrouwen die van Fietsen houden

Racefiets Dameszadel

Een racefiets dameszadel verschilt van die voor heren. Een racefiets dameszadel is namelijk aangepast aan de anatomie van het vrouwelijk lichaam. Een goed dameszadel is namelijk afgemeten aan de breedte van je zitbotjes, welke bij vrouwen vaak wat breder zijn dan bij mannen. Het is belangrijk dat het zadel goed past, zodat je niet gaat glijden over het zadel. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat vrouwen ook breder of dikker zijn dan mannen, dit heeft puur te maken met de bouw van het lichaam. Aangezien vrouwen erop gebouwd zijn om kinderen te kunnen baren, zijn de zitbotjes van nature wat verder uit elkaar.

Het beste racefiets dameszadel?

racefiets-dameszadel

Helaas, Ladycycle.nl kan je niet helpen door één zadel te selecteren. Er is namelijk niet een racefiets dameszadel dat voor elke vrouw het beste zal zitten. De een zal de voorkeur hebben voor een hard zadel, de andere vrouw zal juist kiezen voor een wat zachter zadel. Bij de betere fietsenwinkels is het mogelijk om een zadel eerst te proberen voordat je het koopt. Vraag ook zeker om goed advies, bijvoorbeeld aan fietsende vriendinnen of aan de verkoper in de fietsenwinkel. Op die manier verklein je de kans dat je een zadel koopt waar je zadelpijn van krijgt!

Racefietszadels in het algemeen, maar ook dameszadels, worden zo licht mogelijk gemaakt, want hoe lichter de fiets in totaal is, hoe minder gewicht je hoeft voort te bewegen en dus hoe harder je erop kunt fietsen. Met name berg op zul je het verschil merken. In het zadel zie dit je terug doordat in het midden vaak een uitsparing is gemaakt, zodat het zadel minder weegt.

Bekijk alle Dames Racefietszadels bij bol.com

© Copyright 2015
LadyCycle