Alles voor Vrouwen die van Fietsen houden

Aantal Versnellingen

Racefietsen kunnen geleverd worden met verschillende hoeveelheden versnellingen, bijvoorbeeld met 20 of 30 versnellingen. Het aantal versnellingen dat je nodig zult hebben op je fiets hangt onder andere af van waar je wilt gaan fietsen. Wil je gewoon in Nederland blijven, dan volstaat een fiets met 20 versnellingen prima. Wil je de Alpe D’Huez beklimmen? Dan zul je waarschijnlijk een fiets met 30 versnellingen nodig hebben om bergop te kunnen blijven trappen.

Schakelmechanisme

Naast het aantal versnellingen, is ook de manier van schakelen tussen versnellingen erg belangrijk. Wanneer je kiest voor een tweedehands stalen fiets, moet je doorgaans “schakelen op de buis“. Op nieuwere fietsen kun je je handen gewoon aan het stuur houden, je schakelt dan bijvoorbeeld door het opzij bewegen van je handremmen. Over het algemeen werkt de laatste optie gemakkelijker en daarmee ook een stuk prettiger dan schakelen op de buis.

Schakelgroepen

De schakelgroep, gecombineerd met de uitvoering daarvan bepaalt het aantal versnellingen dat je hebt. Belangrijk: wat voor schakelgroep kies je en van welke kwaliteit is deze? Lees meer over het crankstel en schakelgroepen.

© Copyright 2015
LadyCycle