Alles voor Vrouwen die van Fietsen houden

Fietsondergoed

Na de fietsbroek met zeem wellicht de belangrijkste kledingstukken in de garderobe van fietsende vrouwen; fietsondergoed. Onder fietskleding draag je geen onderbroeken en al helemaal geen strings, doe je dat wel, dan zul je op de blaren zitten.

Een goede, stevige sportbh zorgt ervoor dat je borsten goed tegen je lichaam worden gedrukt, zodat je zo er zo min mogelijk last van hebt. Daarnaast zorgt het er natuurlijk ook voor dat het geheel wat meer aerodynamisch wordt. Zeker wanneer je over wat ruiger terrein gaat fietsen (bijvoorbeeld veldrijden, maar ook kinderkopjes of andere keien in oude straatjes), is een stevige sportbh aan te raden. Een algemene misvatting is dat een sportbh pas nodig is vanaf de grotere cupmaten, maar ook voor de kleinere cupmaten kan een sportbh een stuk comfortabeler zijn, al was het maar omdat er dan geen beugels in de weg zitten.

Naast een sportbh kun je ook een onderhemdje onder de categorie fietsondergoed vinden. Deze hemdjes, zeker wanneer van goede thermo stoffen, zorgen ervoor dat je in de zomer het vocht goed afvoert, en in de winter juist voor een extra warme laag. Let er bij het kopen dus goed op of het een thermo hemdje is voor warme of koude omstandigheden!

Als je niet zo van de hele strakke fietsbroeken houdt, of je je niet graag op die manier op straat vertoont, kun je ook kiezen voor een fietsonderbroek met zeem. Daaroverheen kun je dan nog een ander broekje of rokje aantrekken, maar nog steeds comfortabel wielrennen.

© Copyright 2015
LadyCycle