Alles voor Vrouwen die van Fietsen houden

Fietsjack

Wanneer de zomer nog moet beginnen, of juist op zijn einde loopt, is alleen een wielershirt niet genoeg. Een goede fietsjas maakt de ritjes in het voor- en najaar een stuk comfortabeler en beschermt je tegen wind en regen.

Fietsjack voor Dames

Een dames fietsjack verschilt, naast het uiterlijk onder andere van die van heren in de pasvorm. Dames fietsjassen zijn afgestemd op de anatomie van de vrouw. Je zult daarom zien dat de jas net wat korter is, omdat vrouwen doorgaans een korter bovenlijf hebben. Zelfs als je een kort fietsjasje verwacht, zul je je misschien nog verbazen over het feit dat de voorkant zo kort en misschien zelfs strak is in de boord. Dit heeft natuurlijk te maken met de voorovergebogen positie op de fiets. Daarnaast zijn ze wat smaller in de schouders, maar hebben wat meer ruimte rond de borst.

Een goede fietsjas is wind- en waterdicht. Let op dat niet alleen het materiaal waterafstotend is, maar dat ook de ritsen waterafstotend zijn. Wanneer je kiest voor een fietsjack van merken zoals Odlo of Craft, kun je er zeker van zijn dat de deze kleding de warmte goed vast zal houden. Jassen van andere merken, echte fietsmerken, zoals AGU en Shimano zijn speciaal gemaakt om in te fietsen, dus geven veel bewegingsvrijheid. Daarnaast blijft natuurlijk gelden dat hoe lichter het materiaal hoe comfortabeler de rit.

© Copyright 2015
LadyCycle