Alles voor Vrouwen die van Fietsen houden

Fietshelm

Veiligheid gaat voor alles, zeker wanneer je op hoge snelheden fietst. Een fietshelm mag daarom niet ontbreken in jouw fiets garderobe. Met een speciale fietshelm voor dames zie je er ook nog eens hip uit! Hieronder alle punten waar je op moet letten bij het kopen van een fietshelm

Dames Fietshelm kopen
Dames Fietshelm

Fietshelm kopen

Het eerste en misschien wel het belangrijkste aandachtspunt is natuurlijk de pasvorm. Je kunt de pasvorm van de fietshelm bepalen door de omtrek van je hoofd op te meten met een meetlint. Het aantal centimeters staat gelijk aan de maat van de helm die je moet hebben. Wanneer je een wielrenhelm past, moet er nog net een vinger tussen je hoofd en de helm passen.

Het is aan te raden om een nieuwe fietshelm te kopen. Wanneer een helm al is gebruikt en misschien al eens een klap heeft gehad (die je misschien niet eens kunt zien), is de stevigheid en dus de veiligheid sterk verminderd.

In-Mold-Technologie zorgt voor de stevigheid van de helm. Bij de In-Mold-Technologie wordt het EPS materiaal in de helm ingespoten in plaats van vastgelijmd. Hierdoor ontstaat er een sterker geheel waardoor de helm beter bestand is tegen vallen en stoten.

Goede ventilatie maakt dat de helm comfortabeler zit, ook in warme omstandigheden.

Kies een helm die past bij het type fiets dat je hebt. Een MTB helm heeft een andere vorm dan een helm voor wielrensters.

Voor hygiƫne redenen is het aan te raden om een helm te nemen met uitneembare en wasbare pads, zodat de helm goed schoon te maken is na gebruik.

© Copyright 2015
LadyCycle