Alles voor Vrouwen die van Fietsen houden

Fietsbroek

Dames fietsbroeken, niet de charmanste broeken die er bestaan, maar zeker onontkoombaar wanneer je zitcomfort tijdens en na de fietstocht waardeert! Heren lopen ongegeneerd met een fietsbroek met een zeem, wat doen de dames?!

Waar moet je op letten bij het kopen van een dames Fietsbroek

Goede fietsbroeken zijn gevoerd met een huidvriendelijk kruis, ook wel zeem genoemd. Deze naam is te danken aan een van de voorgangers, uit de tijd dat de wielerbroeken nog werden gevoerd met zeemleer. Zeemleer was echter lastig te onderhouden, het moest namelijk op de hand gewassen worden en daarna worden ingevet met zogenaamd “broekenvet”. De zeem in de fietsbroek van nu is gemaakt van synthetische stoffen en is in de betere broeken naadloos in gestikt. Hierdoor kunnen ze gewoon in de wasmachine en is broekenvet overbodig.

Er zijn fietsbroeken met en fietsbroeken zonder bretels. Welkt type je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Fietsbroeken met bretels zorgen ervoor dat je geen blote rug hebt tijdens het wielrennen, maar kunnen lastig zijn wanneer je naar het toilet wilt. Dames fietsbroeken zonder bretels hebben elastieken banden op de heupen en aan het einde van de pijpen. Voordeel is dat je gemakkelijk naar het toilet kunt, maar het nadeel is dat de broeken kunnen afzakken wanneer het elastiek uit lubbert of de broek net iets te groot is.

Let goed op of je een fietsbroek voor de zomer of de winter in handen hebt. In de zomer heb je liever een wielrenbroek die zweet absorbeert, terwijl je in de winter een fietsbroek wilt die zorgt dat de warmte wordt vastgehouden.

Er zijn verschillende lengtes fietsbroeken verkrijgbaar. Waren er altijd al lange broeken tot over de enkels en korte broeken tot boven de knie in het mannen assortiment, nu zijn er ook modellen die tot de kuit komen in het dames fietsbroeken assortiment.

Tip: Onder een fietsbroek draag je GEEN onderbroek!

 

Klaar om een dames fietsbroek te kopen?

De ontwikkeling in de dames fietsbroek neemt een flinke vlucht; over het comfort was al weinig te klagen, maar nu zien ze er steeds ook beter en vrouwelijker uit. De hipste en meest trendy dames fietsbroek op de kop tikken voor de mooiste prijzen? Houd dan deze pagina in de gaten!

Bekijk het assortiment Dames Fietsbroeken bij bol.com.

© Copyright 2015
LadyCycle